x
Supergrupp med kaotisk förlösning

Dead Cross, Roskilde Festival

Supergrupp med kaotisk förlösning

Recenserad av Andreas Trella | GAFFA

Det är inte alltid det inträffar, men äntligen finner man en supergrupp som har hittat rätt. Dead Cross exponerar sin monstruösa explosivitet där före detta Slayer-trummisen Dave Lombardo återförenats med Faith No Mores allsidige frontman Mike Patton. Tillsammans med Justin Pearson och Michael Crain tidigare från The Locust och Retox, dränker denna konstellation Roskilde-publiken med sin uppfinningsrika och expansiva hardcore punk.

Det öppnar dock något segt och trevande, men genom att kombinera alla medlemmars olika styrkor tillsammans dröjer det inte länge innan intensiteten är på topp, och den frenetiska och kaotiska förlösningen uppenbarar sig. Det är framför allt Lombardo och Patton som turas om att stjäla showen. Och de stunder när de båda på något vis kopplas samman inom de soniska strypgreppen blir det svårt att andas.

Oförfalskat serverar Dead Cross ett smörgåsbord fullt uppdukat med påstridiga alster där även en Iggy Pop- och en Bauhaus-cover fått plats. Konserten kommer med en episkt aggressiv arom som sannerligen når sitt klimax när bandet väljer att avsluta tillställningen med en kombination av Slayers Reign In Blood och Faith No Mores Epic, vilket verkligen drar sista luften ur lungorna på åskådarna.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN ROSKILDE


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA