x
Gaika: Basic Volume

Gaika
Basic Volume

Ett mörker som inte växer sig större

GAFFA

Album / Warp
Utgivning D. 2018.07.27
Recenserad av
Jonathan Eklund

Gaika är en av alla artister av idag som trots att de släppt en massa material inte albumdebuterat. För Gaika Tavares del handlar det om två mixtapes och en åttaspårs-EP – 2016 års imponerande giv Spaghetto. Men först nu är det alltså album och ja, det är mer av samma vara. Mer mörk elektronisk popmusik med ungefär lika stora skopor dancehall och R&B som sedan har dragits igenom ett gothiskt filter. Det är många gånger intressant, det blir sällan repetitivt för trots de genomgående dunkla tongångarna hittar han ofta nya och tämligen outforskade vägar att ta sina alster.

Men till skillnad från tidigare så blir det ändå en lite baktung samling låtar. Som helhet hänger verket visserligen ihop, men 15 spår blir i längsta laget och de givna hitsen saknas. Det resulterar i en debut som fortsätter lova gott, som visar upp en gedigen sida av britten, men som inte puttar honom över kanten till ett stort genombrott.

Får han fortsätta skruva, fortsätta gräva och utrymme att utforska sitt sound lär han vara väldigt nära den kanten nästa gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA