x
The Kooks: Let's Go Sunshine

The Kooks
Let's Go Sunshine

Nästa decenniums best of 2.0

GAFFA

Album / Lonely Cat/AWAL Recordings
Utgivning D. 2018.08.31
Recenserad av
Josefi Jönsson

"Mitt uppdrag var att få till de bästa låtarna jag någonsin skrivit innan jag visade upp dem för bandet", hintade Brighton-bandets frontman Luke Pritchard redan när en ny skiva var ett faktum. När The Kooks är tillbaka med sin femte fullängdare ska det alltså smälla rejält. Det ska vara dansigare än aldrig förut, det mest exalterande och mest välskrivna i bandets historia hittills.

Och visst ryms det en himla charm i spannet av de 16 spåren. På sina hörn är det faktiskt trallvänligare än vi någonsin hört kvartetten. Men allt som oftast låter det oerhört bekant  nästan som om att vi redan fått tjuvlyssna på denna skiva fyra gånger förut.

Let's Go Sunshine hade likväl kunnat vara en samling av låtar som aldrig gavs chansen att färdigställas inför tidigare skivor. Inte minst med tanke på att en live-inspelning av Picture Frame faktiskt låg med redan på Junk Of The Heart. Det blir som en best of 2.0, där bandet nu fick med allt det som behövde sållas bort inför första samlingsskivan. Och redan nu har vi fått försmak på hur det kommer låta när det väl är dags för ytterligare ett decennium.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA