x
Therapy?: Cleave

Therapy?
Cleave

Utan krusiduller och med stora melodier

GAFFA

Album / Marshall
Utgivning D. 2018.09.21
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det finns få band lika envisa som Therapy? från Nordirland. De bildades 1989 och hade sitt stora genombrott 1994 med albumet Troublegum. Bandet har aldrig nått de publika höjderna igen men har år efter år släppt skivor, turnerat och harvat vidare och är egentligen idag mycket bättre än de någonsin var på 90-talet.

Sen Crooked Timber 2009 har de befunnit sig på en kreativ peak och nya Cleave är ytterligare en höjdare. Det är mindre experimentellt och mycket mera rakt på sak. Utan krusiduller och med stora melodier, enorma gitarrer och Therapys patenterade bas- och trumspel hamrar de fram treminutersrökare som att livet hängde på det. Bandet har skalat bort allt som inte behövs och fokuserar bara på melodier och riff och det funkar perfekt. Till det har de tagit tillbaka Chris Sheldon som producerade Troublegum och han har gett bandet en krispig och klar ljudbild där allt skiner och sticker ut.

Med tio låtar på 30 minuter är det en väloljad rockmaskin som än en gång visar var skåpet ska stå. Tänk om nån bara kunde få bandet till Sverige.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA