x
Supersuckers: Suck It

Supersuckers
Suck It

Lite skitigare, hårdare och raspigare

GAFFA

Album / Steamhammer
Utgivning D. 2018.09.21
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det är inte alls självklart med en ny Supersuckers-platta. De senaste åren har inte varit speciellt snälla mot bandets sångare, basist och ledare Eddie Spaghetti. Först sålde han huset och köpte en husbil för att resa runt USA med sin familj under ett år men resan var inte långvarig då de kraschade otäckt. Strax därefter fick han reda på att han hade allvarlig strupcancer. Operation och lång rehabilitering följde. Men nu är den här, lite hårdare, lite rakare och i Eddies fall mycket raspigare. Det är typiskt Supersuckers, fulla spjäll, mycket gitarrer, lika delar Thin Lizzy, Motörhead och The Damned.

Vissa låtar är lite för långa, några kanske kunde vara lite vassare och ZZ Top-covern känns inte helt nödvändig, men det svänger som fan, det är kul och det precis sådär smutsigt, dumt och härligt som vi alltid gillat Supersuckers, sen skadar det inte med årets hittills snyggaste omslag.

Efter 30 år är det underbart med ett band som fortfarande håller rockflaggan högt, skiter i alla konventioner och på fyra dagar spelar in en riktigt grym, enkel och härlig rock'n'roll-platta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA