x
Cullen Omori: The Diet

Cullen Omori
The Diet

Perfekt indie = tråkig indie

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2018.08.17
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det finns vissa klyschor som staplas enklare än andra. En av de vanligare är att sätta ihop olika ord med indie, indieklassiker, indierökare, indierockare, etc, etc. Cullen Omori, en gång i tiden i bandet Smith Western, försöker med sin andra platta att pricka in allihopa. Det är drömskt, vackert, melodiskt, lagom bakåtsträvande och pepprat med stämsång rakt från Mamas And The Papas. Det vill vara lite farligt avigt men tar aldrig steget, flörtar med lite tuffhet när han slänger in ett par "fuck" men tråkigheten är så överhängande och oöverstiglig att det egentligen inte spelar någon roll.

Varje ton är så genomtänkt, så välplacerad och polerad för att du ska få just den där lagom melankoliska känslan när du småtrallar med i refrängen medan du diskar eller kör bil hem till de ohippa föräldrarna i Nybro.

Visst gör han det bra. Melodierna är fina, gitarrspelet är vackert och produktionen sådär perfekt som alla vill ha det. Men va fan, det känns inte som att det spelar någon roll när det inte brinner. Eller så har sommaren bara varit för varm och jag väntar på ösregn och höstvindar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA