x
Michael Nau: Michael Nau & The Mighty Thread

Michael Nau
Michael Nau & The Mighty Thread

Charmig mix av americana och lättlyssnad 60-talsschlager

GAFFA

Album / Full Time Hobby
Utgivning D. 2018.08.03
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är alltid befriande när musik inte låter som man förväntar sig. När de invanda hjulspåren, de man vant sig vid, tar en annan väg, hittar ett annat uttryck. Det är en av de främsta förtjänsterna med Michael Nau & The Mighty Thread efter ett antal genomlyssningar. För det där inledande americanaanslaget övergår snabbt till något annat; det invanda är inte så rutinmässigt som man förleds att tro.

En samling låtar som på samma gång är country och schlager, utan att någonsin bli någotdera eller falla i några fällor. Det är en briljant blandning av Lee Hazelwood och Burt Bacharach, där både mörkret och de lite mer lätta och lättlyssnade 60-talsstråkarna får lika mycket plats. Där både det aparta och det förväntade existerar sida vid sida.

Visst kan det bli lite utdraget och enahanda i längden, visst kan den där dubbla känslan av mörker och ljus bli lite väl ambivalent ibland, det är sant. Men när det gäller charm och attityd är det en samling riktigt snygga låtar som allt som oftast vinner över invändningarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA