x
Anaal Nathrak: A New Kind Of Horror

Anaal Nathrak
A New Kind Of Horror

Leker med hårdrockens ytterligheter på inkörd bana

GAFFA

Album / Metal Blade
Utgivning D. 2018.09.28
Recenserad av
Jesper Robild

Anaal Nathrakh är perfekt för dig som inte vet vilken typ av extrem metal du är sugen på. Britterna har fått alla möjliga etiketter slentrianklistrade på sig, som så ofta med originella band. För fjärde gången gillt håller de tydligt fast vid den mixtur som på riktigt cementerades med Vanitas 2012. Upplagt för öronmassaker.

Med sin lekfulla crossoverapproach till hårdrockens ytterligheter kan duon titulera sig mästare av en ny sorts skräck, även om albumtiteln i första hand syftar på första världskriget. Och den bisarra, symfoni-industriella produktionen låter verkligen extra militant denna gång. Vokalomfång mellan Exorcisten och slaktavfall, trummaskinen på hyperspeed och gitarrer så nedstämda att de låter som bultpistoler.

De lika delar parodiska och mäktiga King Diamond-tjuten som tog plats på The Whole Of The Law är kvar. Sångaren Dave Hunt påstår att kreativiteten inte har stagnerat, men här blir det lite minus i protokollet. Å andra sidan är musiken så rolig och röjig att det var på tiden att vi fick tio nya låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA