x
Nödlösningen som blev en jackpot

Courtney Marie Andrews, Pustervik, Way Out West

Nödlösningen som blev en jackpot

Recenserad av Tommy Juto | GAFFA

(Arkivbild)

Jag vet inte hur många gånger jag fört resonemanget. Så fort man hör ett nytt amerikanskt americana-namn, manligt eller kvinnligt, skall man enligt rapporterna minsann inte gå miste om att se det live. Medan det samtidigt känns som att alla de där amerikanska namnen går minst ett på dussinet. Kan de verkligen vara så rysligt fantastiska, allihop?

Svaret är ja. De kan faktiskt det.

MEST LÄST: Britney Spears slaktas i Danmark

Begåvningarna är så många att det inte går att begripa och här sitter vi i Svedala och tror att vi fått korn på nästa Emmylou. Sedan, när man tror att nu kan det väl inte dyka upp någon på ett tag, visar sig plötsligt en Hannah Aldridge, Marie Danielle eller Sarah Shook.

Eller en Courtney Marie Andrews.

LÄS OCKSÅ: Därför täcker vi inte Kendrick Lamars spelning på Way Out West

Fast hon dök inte upp i år. Det gjorde egentligen ingen av de andra heller. Bara det att de alltid måste göra rundorna några år först. Slita ont. Gigga så inåt helvete att de inte har en aning om vilken stad de befinner sig i ens när de kommer hem.

”Orättvist” är det enda ord jag kommer på, för de förtjänar verkligen den där uppmärksamheten.

LÄS OCKSÅ: Polisen ändrar historien om rockpensionärerna

Courtney Marie Andrews skulle först ha uppträtt i Slottsskogen redan 12.50, sedan kom stormvindarna och förstörde allt – trodde vi – därefter fick hon mot alla odds en klubbspelning 22.45 nere på Pustervik. Även om lokalen inte är helt fullsatt när ridån dras åt sidan är det inte tu tal om att stormen blev en vinstlott. För alla. Jag har svårt att se hur en matinéspelning inför ett troligen inte helt fullt Linnétält skulle ha blivit till samma fördel; inte beroende på Andrews, utan på inramningen.

LÄS OCKSÅ: Den här stenen spelar Shoreline

Det blir så magiskt på Pustervik, trots att hon inte kör I’ve Hurt Worse, men det är förlåtet samma sekund som crescendot i May Your Kindness Remain faller in inför en nu fullpackad lokal.

En halv minut senare är allt över för den här gången. Tills nästa magiska dussinvara tittar förbi.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN WAY OUT WEST


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA