Svettigt punkröj i knät på publiken

Amyl and the Sniffers, Folk Foajén, Stay Out West

Svettigt punkröj i knät på publiken

Recenserad av Tommy Juto | GAFFA

Plötsligt för ett par månader sedan började de dyka upp lite här och var i mitt flöde, så jag blev nyfiken eftersom jag tyckte att de såg så coola ut med sina hockeyfrillor och moppemustascher. Sedan kom Way Out West och meddelade att de hade bokat bandet till årets festival. Bingo! Att närvara i foajén på Folk på fredagens Stay Out West blev således obligatoriskt.

LÄS OCKSÅ: Den här stenen spelar Shoreline

På förhand var det upplagt för en minnesvärd spelning. Punkkvartetten från Melbourne har byggt sitt rykte till stor del på röjiga framträdanden och i foajén på Folk finns ingen riktig scen, så bandet står i stort sett i knät på publiken och spelar.

Mycket riktigt.

LÄS OCKSÅ: Little Jinder släpper ny låt inför Way Out West – lyssna här

Det är hårt, det är svettigt, det är energiskt. Sångerskan Amy Taylor far runt som storken i djungeln i Kalle Ankas julafton och är precis överallt. De tre hockeyfrillorna dunkar ut tvåminuterssmockor på löpande band. En halvtimme innan de hänger på sig instrumenten har jag träffat två av dem, gitarristen Dec Martens och basisten Gus Romer. När vi behöver kolla ett par saker med Taylor är det som att de närmar sig henne med ett visst mått av försiktighet, osäkra på reaktionen. Vi talas vid lite kort och då är hon glad och lugn som en filbunke.

LÄS OCKSÅ: Fortsatta väderproblem på Way Out West

Med en mikrofon i handen fullständigt exploderar hon och energin är så halsbrytande att man undrar hur hälsan skall hålla ihop under ett helt liv om mätarna ständigt slår i botten.

Amyl And The Sniffers öser på som om varje spelning är deras sista, som om varje tvåminutare var ett livsavgörande steg närmare överlevnad.

Fan, vad jag älskar det.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN WAY OUT WEST


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA