x
Träden: Träden

Träden
Träden

Lovande nystart

GAFFA

Album / Subliminal Sounds
Utgivning D. 2018.08.24
Recenserad av
Jesper Robild

Nästa år kunde Träd, Gräs Och Stenar firat halvsekel, men 2017 års semiantologi Tack För Kaffet blev sista dödsrycket för monikern. Ett namnbyte har nog varit på tapeten enda sedan de på kort tid miste två medlemmar till sjukdom och en till orkeslöshet. Och bandnamnet är enda skillnaden. Sättningen har varit mer eller mindre densamma live sedan 2012, det är bara i katalogiseringen det är tal om någon fågel fenix.

Så här fort har det aldrig gått mellan två släpp, inte så konstigt med hungrigt blod och reboot. Materialet är varierat – en del klarar sig från större pastischvarningar medan annat är förutsägbart. Först när det sticker ut, som i rejält dröniga OTO eller exceptionellt uppbyggda Hymn kittlar det på riktigt. Hoppas Du Förstår är kanske den största överraskningen – tänk Kents Cowboys fast i ett proggigt Indien och du kommer nära.

Reine Fiske, gissningsvis huvudkompositör, maskerar sin tekniska skicklighet till belåtenhet. Träden ska ju låta garage. Ifall vi skiter i ytterligare överanalys låter det mestadels toppen. En lovande nystart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA