x
Death Cab For Cutie: Thank You For Today

Death Cab For Cutie
Thank You For Today

Gubbar om att bli gubbe

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2018.08.17
Recenserad av
Jesper Robild

Det var längesedan jag slogs av hur snabbt tiden går som när jag såg promobilderna till Thank You For Today. 2018 är här och Death Cab är gubbar som sjunger om att bli gubbe. Texterna berör alltså precis det som bilderna förmedlar, och frågan är om Ben Gibbard någonsin satt ord på en känsla lika klockrent förut. I Gold Rush pendlar han mellan läckra formuleringar som ”I placed my faith in geography to keep you in my memory” och banala mantran: ”please don’t change”. Låten handlar om att upptäcka hur staden du växt upp i har förändrats.

Det nostalgiska klär gruppen otroligt bra. De har alltid varit lite banala, precis som längtan tillbaka kan kännas. I de första låtarna skapas oråd om att det varma och organiska har övergivits för en obligatorisk modernisering, men oron lägger sig snabbt. Your Hurricane och When We Drive är ren … Death Cab-nostalgi.

Med det slätstrukna och strömlinjeformade i åtanke är albumets blygsamma längd perfekt. Det räcker precis till bussresan hem från kneget, precis lagom länge för att hålla intresset uppe.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA