x
Nicki Minaj: Queen

Nicki Minaj
Queen

Drottning över vad?

GAFFA

Album / Cash Money
Utgivning D. 2018.08.16
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Nicki Minaj pratar nästan inte om något just nu. Ändå har hon säkert en hel del i sitt liv som av en bättre artist hade använts som färgsättning på den tavla hon så despterat försökt måla upp här. Man kan undra om det är rättvist att sätta henne på den piedestal som hon var på i upptakten till albumets utgivning. Svaret är ja. Det finns inget orimligt i att förvänta sig att en världsstjärna som visat prov på lyrisk virtuositet, och som dessutom själv lovar himmel och jord, också ska leverera.
 
Men den timmeslånga produkten är i stället ett halvfabrikat där även paketeringen känns förhastad. Allt detta trots att hon haft fyra år på sig att ta fram ett visuellt koncept, en genomtänkt tematisk tråd eller åtminstone intressanta låttexter – element som alla saknas här och som hennes talang borde hade använts till. 
 
Den enda räddande linan som löper genom albumet är gästerna som för det mesta gör allt så pinsamt mycket bättre än den självutnämnda drottningen. Hon själv förlitar sig istället smärtsamt mycket på repetition. Ett repetitivt rim-mönster, ett monotont flow och många återkommande ytliga teman gör att det blir en strid att bara ta sig igenom albumet.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA