x
The Blaze: Dancehall

The Blaze
Dancehall

Varför inte dra det hela längre?

GAFFA

Album / Animal 63
Utgivning D. 2018.09.07
Recenserad av
Daniel Horn

Ett otillräckligt spår där och ett här. En idé som är vacker men inte riktigt blommar ut. Så har det varit att följa The Blaze. Allt är supermysigt, vackert – soldis och skymning och unga män som springer på ängar och stränder. Personer som skriker ut sin manlighet och frustration och blandar det med sårbarhet. Idén med The Blaze är så perfekt och iögonfallande.

Nu när debutalbumet slutligen är här skulle alla bitar verkligen kunna falla på plats. De tidigare smakproven som har stannat när man väntar på att de ska växa går här in i en tio spår lång helhet kort och gott kallad Dancehall. Det är genuint, känslorikt och tyvärr fortfarande något upphackat. Det är som att kusinerna Guillaume och Jonathan Alric vill hålla saker kortfattat bara för att. Som att deras på pappret så episka tackling av house stannar halvvägs i en punkig effekt. De mjuka mattorna till trots, här ska ingen lyssnare dras medhårs.

Och mitt i den här frustrationen – som duon målar upp med sina videor och som man så innerligt känner för – lämnas vi med en suck. Stopp på stopp och med en känsla om att det faktiskt finns en morgondag efter den här ljudliga utopin.

I framtiden hoppas jag på ett The Blaze som löper linan ut, samtidigt förstår jag varför de gång efter annan väljer att stanna tvärt. Det är ju punk, trots allt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA