x
Ariana Grande: Sweetener

Ariana Grande
Sweetener

Kan mäta sig med de största i branschen

GAFFA

Album / Republic
Utgivning D. 2018.08.17
Recenserad av
Simon Lundberg

Till att börja med har Ariana Grande en röst som skulle välta Mount Everest. Med en magnifik känsla och en sällan skådad kontroll över bröströsten vinner hon över alla – från bebisar till pensionerade gubbar. En annan som lyckades med det back in the days var Mariah Carey. Här börjar jämförelserna – mycket av materialet känns som en mix av Careys tidiga 90-taliga R&B och hennes senaste riktiga hit We Belong Together.

Ariana har rört sig från lekfull pop/EDM på förra albumet Dangerous Woman till en mer inriktad och stabil R&B. Det låter som att hon haft kul och hundra procent som henne. Ofta blir det mäktigt som i starkt feministiska God Is A Woman och stärkande pillret Breathin. Radiohitten och albumets "det-låt" No Tears Left To Cry där hon uppvisar sin position som stark popkulturell ikon knockar lyssnaren handfallen.

Snygga popinspirerade produktioner i fina Goodnight N Go och Sweetener bidrar till en myssexig känsla. Även en stor eloge till lekfulla samarbeten med ikoner som Missy Elliott i Borderline och Nicki Minaj i totalt vrickade The Light Is Coming. Som lyssnare vill man bara ha mer. 

Däremot finns det också lite utfyllnadsmaterial på det 15 spår långa albumet vilket drar ner betyget en aning. Något förutsägbara throwbacken Successful håller inte måttet i jämförelse med annat i genren. Även märkliga kärleksförklaringen till fästmannen i Pete Davidson känns en aning krystat.

Överlag är det här Grandes starkaste insats hittils. Det känns kul, fräscht men fortfarande med en throwback-känsla. Det här kommer bara leda till något ännu större. För nu kan hon bara mäta sig med de största i branschen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA