x
LCMDF: Sad Bangers

LCMDF
Sad Bangers

Ren och skär popdröm

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2018.09.21
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Brist på självsäkerhet har aldrig varit ett problem för finska elektropopduon LCMDF (en bokstavskombination som en gång i tiden stod för Le Corps Mince De Françoise). Systrarna Mia och Emma Kemppainen exploderade in på musikhimlen för nästan ett decennium sedan och lyste så starkt i bloggosfären att de flesta av oss tog på oss spåhattarna och såg en skinande framtid framför dem.

Men så tystnade de. Dök upp med debutalbumet Love And Nature ett tag senare och spred sin stjärnglans för att återigen försvinna som om natt bytte till dag. Världsturnéer har skett, producenter skrotats och personligheter berikats med erfarenheter. Nu är de tillbaka och nya albumet Sad Bangers är bättre än något de gjort tidigare.

Första singeln Another Sucker är ett enda stort pekfinger mot mansplaining och är bara ett av många exempel på fingertoppsproduktionerna på plattan. Attityden är kvar men det är mer klatschigt, läckert och – för att använda ett måhända tråkigt laddat ord – jäkligt moget sound. Det är tajt! Men de har sparat det bästa till sist – bokstavligt talat – finalspåret på albumet heter Waterfalls och är en ren popdröm till dansdänga. Därför kan jag inte låta bli att ta på spåhatten igen och sia inte bara en lysande stjärna på musikhimlen utan ett helt stjärntecken, stavat LCMDF.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA