x
Suicical Tendencies: Still Cyco Punk After All These Years

Suicical Tendencies
Still Cyco Punk After All These Years

Tidsmaskin som inte når hela vägen

GAFFA

Download / Suicidal
Utgivning D. 2018.09.03
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Min kunskap om Suicical Tendencies – och de relaterade projekten Cyco Miko och Infectious Grooves – må vara knaper, men jag har följt nyrekryterade trumslagaren Dave Lombardo (mest känd som en av grundarna av thrashmetalbandet Slayer) i ett par decennier och uppskattar den snärtiga spelstil han tillför Suicidal Tendencies säregna korsning av punk, hardcore och metal.

Med det sagt är jag inte ovilligt inställd till denna nyinspelning av Suicidal Tendencies-sångaren Mike Muirs solodebut från 1996, Lost My Brain! (Once Again), ett drygt kvartsekel senare och med ny sättning.

Jag gillar till exempel direktheten, drivet och körarrangemanget i singeln F.U.B.A.R., jag kittlas av tempoökningen och basgången i Sippin' From The Insanitea och jag imponeras av hur gruppen accelererar från mellantempo till fullt ös i finallåten Save A Peace For Me. Men dessvärre går det inte att bortse från faktum: Anrättningen är, känns och låter gammal. Dessutom är det produktionsmässigt alldeles för mjäkigt för att bita.

I bakgrunden är Still Cyco Punk After All These Years tämligen charmig. På förfesten är den möjligen rolig. Men i nyktert tillstånd är den tyvärr alltför tam.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA