x
Avspeglar allt bra med dagens generation

Hanna Järver, Popaganda, Stockholm

Avspeglar allt bra med dagens generation

Recenserad av Josefi Jönsson | GAFFA

Som en 90-talisternas motsvarighet till Veronica Maggio glider Hanna Järver upp på scen. Klädd i svarta jeans, svart jeansjacka och i keps i samma nyans. Hon nästan avspeglar precis allt det där som är bra och rätt med vår generation. Att det inte alltid behöver vara en så överväldigande scenshow med specialeffekter eller spejsade scenkläder – så länge texterna och känslan fortfarande finns där. Och det gör de.

MEST LÄST: P3 delar Jimmie Åkesson-roast – och kommentarsfältet svämmar över

När hon inför Jävla 80-tal ber om ursäkt till alla 80-talister som eventuellt kommer känna sig kränkta blir det än tydligare. Järver är den där vardagsbetraktaren som unga idag behövt. Som sätter röst och ton hur det är att växa upp ung i Sverige idag. Att det går att relatera märks definitivt på den hängivna skara människor som samlats framför lilla scenen. Medelåldern kan inte vara över 25, men varenda person där kan varenda ord i låtarna som spelas – och nu skrålsjunger de med passionerat. 

Och det märks att Järver trivs med det hon gör och den publik hon lyckats snärja. Hon har nått sin målgrupp och ser inte för en stund missnöjd ut med hur fredagseftermiddagen blivit. När hon går av scen efter futtiga halvtimmen har hon nämligen nyfrälst en hel generation. Som nu vandrar vidare in i kvällen en aning mer förstådda än förut.

LÄS OCKSÅ: 17 dagsfärska album du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA