x
Svenska indiehjältar håller i ett väckelsemöte

Caesars, Popaganda, Stockholm

Svenska indiehjältar håller i ett väckelsemöte

Recenserad av Simon Lundberg | GAFFA

Det känns som ett väckelsemöte. Hela publiken sväljer allt det som karismatiske Jocke Åhlund slänger ut sig. Det är hejarop, anekdoter om tidigare Popaganda-spelningar och tydligt beskrivande information om vilka album låtarna tillhör. Och det här höjer stämningen så in i helvete ska ni veta.

Mitt i publikhavet infinner sig känslan av extas och längtan. För det är ändå tio år sedan det här ikoniska bandet släppte ett album. Men det märks inte på energin som de levererar. Vare sig det är Sort It Out från första plattan som skickas ut som en smocka rakt i ansiktet. Eftersvedan är den skönaste jag någonsin känt. Eller varför inte fastna i den enorma kramen som är lugnt lunkande Paper Tigers.

LÄS OCKSÅ: 17 dagsfärska album du bör kolla in

Det blir aldrig tråkigt eller ens förutsägbart. Självklart drar rökaren Jerk It Out de flesta av Eriksdalsbadet-besökarnas öron till sig, men mitt i publikhavet är låtar som You're My Favourite minst lika uppskattade. Det här håller i sig från start till mål och sångaren César Vidal utsöndrar på ett strålande vis både lugn och explosivitet i sin sångröst. Legend.

När bandet sedan kommer ut på scenen för att spela fler låtar känns det som att publiken inte kan hantera det längre. "Nu får vi betala flera tusen i böter, men det skiter vi i" säger de innan de river av den låten många glömmer är Caesars original – Punkrocker

Vi i publiken blir lämnade i extas med blandade känslor. Både "ge oss mer" och "fan vad magiskt".

MEST LÄST: P3 delar Jimmie Åkesson-roast – och kommentarsfältet svämmar över


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA