x
Iron & Wine: Weed Garden

Iron & Wine
Weed Garden

Om att välja nya synsätt

GAFFA

CD EP / Sub pop
Utgivning D. 2018.08.31
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Det är inte direkt järn och vin som dyker upp i tankarna när man lyssnar på denne man. Snarare bomull och en rykande kopp honungste. Hans röst är alltid lika varm och sammetslen, likt en omslutande filt i den begynnande höstkylan.

Få variationer uppträder mellan albumen, men det vilar en trygghet i igenkännandet. Den som låter sig sjunka in i Iron & Wines berättelser upptäcker de små nyanserna som gör skillnad. Allt handlar om var man väljer att lägga sin uppmärksamhet. Ogräset kan vara det vackra för den som väljer att byta fokus en stund.

Albumet handlar mycket om att se det som växer bredvid det vi för tllfället har framför ögonen, att välja nya synsätt. Precis som dessa låtar har blommat ut vid sidan av förra skivan Beast Epic. Det är glädjande att melodierna inte blivit uppslitna med rötterna, utan istället har fått frodas i deras alldeles egna trädgård. På rätt plats mår de som bäst, precis som vi människor. Sidospåren leder till de mest blomstrande platser, där vi gärna sitter och tar in musiken med alla sinnen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA