x
Uniform: The Long Walk

Uniform
The Long Walk

Skränigt, skitigt och motbjudande

GAFFA

Album / Sacred Bones
Utgivning D. 2018.08.17
Recenserad av
Andreas Trella

Den skränigt industriella Brooklyn-konstellationen Uniform har bytt ut sin kännetecknande elektroniska trummaskin mot den mer mänskliga varelsen Greg Fox, som tidigare spelat trummor i Guardian Alien och Liturgy. Detta är något som skapar en mycket påtaglig synergi där Uniforms intensitet och rubbat dystopiska vånda får en märkbar nytändning.

The Long Walk tenderar att vara någorlunda stilistiskt burdus, med en repetitiv och konfiskerande plåga till musik, där återigen allt tycks kännas hopplöst och obotligt. The Long Walk är lika ömtålig som desorienterande, vilket är precis vad man önskade sig av detta band.

Uniform fortsätter påvisa ett ytterst, nästan alarmerande destruktivt tillstånd där dessa åtta nya spår utan att fråga kommer slå in ditt huvud i spegeln, göra dig sårbar, paranoid och på gränsen till förstörd. Det är skränigt, skitigt och motbjudande. Mycket nöje med andra ord. Uniform bevisar att de är sanna mästare på hur man tillgodogör musik specifikt för att omvandla toner till ett komplett delirium.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA