x
Knäpp indie som sprider glädje

Metronomy, Popaganda, Stockholm

Knäpp indie som sprider glädje

Recenserad av Simon Lundberg | GAFFA

Visst är det härligt när det blir lite skruvat ibland? Något annat kan man inte kalla det här smått knäppa bandet från England som blandar disco med indiepop och skruvade psykedeliska syntar. Live är inget undantag. 

Det känns lite som ett torgmöte med vita backdrops och vita kläder med undantag för basisten Olugbenga Adelekans grafiska topp med afrikanska mönster. Lite smått sömnigt mellanprat blandas med en unik musikfest som passar hela familjen. För det är kul att se Metronomy live.

LÄS OCKSÅ: "Ingen är så äkta som Linnea Henriksson"

Bandets låtlista hoppar snyggt mellan galna orgelfesten The Look till lite mer raffinerade Love Letters som är en alldeles utsökt karamell att suga på live. Och det känns som att publiken hänger med i svängarna och en klar uppmärksamhet riktas mot bandet som knappt behöver kämpa för att behålla besökarnas ögon på sig.

Det hela blir också extra mysigt när discofesten öser på. När The Bay spelas infinner sig min eufori och det är verkligen en upplevelse att få höra det här den första höstdagen på året. Visserligen kan det ibland bli lite kaka på kaka och då blir man lite mätt.

Kontentan är ändå att det levereras en kul fest för både disconyfikna barn som för medelålders hipstermän med långa skägg. Den sistnämnda är nog bandets största målgrupp. Som en cirkus eller en berg- och dalbana lyckas konserten med målet – att underhålla och att sprida glädje.

INTERVJU: The Plan – "Jag tycker att man ska le"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA