x
The Coral: Move Through The Dawn

The Coral
Move Through The Dawn

När fantasin mognar blir den gammal och trött

GAFFA

Album / Ignition
Utgivning D. 2018.08.24
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det var ju det man hoppades inte skulle hända, men det var ju det man var rädd för. The Coral, som på från allra första början visade att allting går, bara det görs konsekvent. De briljanta små poppärlorna, de abrupta breaken, allt som inte skulle kunna gå ihop gjorde det ändå, och det tack vare låtar som var så naturligt briljanta att de kändes som det bästa ur livet. Fantasirikt. Kärleksfullt.

Och så hamnar vi här. Där popmelodierna känns som att de är covers på ratade Melodifestivalbidrag, och där hela anslaget doftar av dansband och dåliga covers. Där arrangemangen försöker vara någon slags undermålig koppling mellan Uriah Heep och Emerson, Lake & Palmer. Låtar som låter som veckogammal filmjölk. Det fantasifulla, inspirerade och oväntade man kunde vänta sig av The Coral finns inte längre.

Det finns partier som minner om låtsnickeriet, men annars hade det här albumet varit en del av alla de sorgliga öden som står skamsna i världens stora reaback av bortglömd musik. Och det är där den hör hemma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA