x
Loreen bjöd på eufori utan magi

Loreen, Statement Festival, Göteborg

Loreen bjöd på eufori utan magi

Recenserad av Johanna Heed | GAFFA

Alla väntar på den, ja precis den. De resterande låtarna är egentligen inte sämre, men de har samtidigt inte representerat och gjort att Sverige kammat hem första pris i världens största musiktävling. Loreens spelning på Whitney-scenen blir således en enda lång väntan på just den.

SENASTE: Nu blir Statement Festival bok

Det måste såklart kännas drygt ibland att som artist ha en låt att ständigt förknippas med, som hela tiden kommer att jämföras med och överglänsa den senare släppta musiken. När We Got The Power spelas är det med just power som den levereras, och visst infinner sig säkert gåshud på de flesta i publiken. Hennes röst är storslagen.

Trots detta blir Loreens framträdande tyvärr inte något som kommer läggas ner i lådan för “sjukaste festivalminnen”. Vad som går snett, eller inte går snett, är svårt att sätta fingret på. Men någonting behöver hända där på scenen. Visst hennes röst fyller hela lokalen och visst är den imponerande. Och visst hennes dans bidrar till att ett moln av mystik breder ut sig, gör henne till ett eget väsen, men det räcker tyvärr inte.

LÄS OCKSÅ: NBC News sprider falska nyheter om Statement Festival

Kanske är det mellansnacket som tar ner hennes magi. Att hon på engelska ska hävda sig genom grova och kaxiga ordval. Det uppstår en krock mellan hur själva låtarna framförs och hur hon sedan talar till publiken, och inte främst till sina bandmedlemmar. Vissa i publiken verkar dock roade av hennes råa snack, medan andra, däribland jag, stör sig. Men mest är det såklart den där väntan, på den där speciella låten, som gör att man inte riktigt kan insupa Loreens egentliga storhet.

Men så kommer den till slut. Och ja den levererar. Loreen levererar. Det blir eufori, Euphoria. Men räcker det? Nej, tyvärr inte.

LÄS FLER RECENSIONER FRÅN STATEMENT FESTIVAL


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA