x
Low: Double Negative

Low
Double Negative

Brus och loopar som faller i bitar

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2018.09.14
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det har gått 25 år och det äkta paret från norra Minnesotas snötäckta vidder fortsätter att överraska och experimentera. Från att ha börjat med att spela så sakta och tyst det bara gick, kombinerat med en stämsång att dö för, har bandet sakta men säkert utvecklat sitt sound utan att någonsin förlora ett uns av melodi.

Tillsammans med producenten BJ Burton (Bon Iver, med flera) har Low tagit sin musik, lagt den i en stållåda och skakat om så mycket de bara kan. Kvar har vi trumloopar, brus, statisk elektricitet, stämsång och förvridna gitarrer. Det är helt jävla lysande och kanske det hårdaste bandet någonsin släppt, och då är det fortfarande sakta, sakta, malande vacker musik med stämsång.

Låtar byggs upp av brus som loopas, trummor som kommer och försvinner och sång som går vilse bort i etern och dör eller trasas sönder, det är oigenkännliga gitarrer och melodier så rena och simpla att de hotar att falla ihop och kollapsa. Det är kanske det största klivet Low har tagit i sin karriär och det är fruktanvärt spännande och riktigt förbannat bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA