x
The Goon Sax: We're Not Talking

The Goon Sax
We're Not Talking

En av årets stora indie-överraskningar

GAFFA

Album / Wichita
Utgivning D. 2018.09.14
Recenserad av
Daniel Andersson

Det råder högkonjuktur för australiensiska band och artister just nu, med plats får både indie och modern pop, där Brisbane-trion The Goon Sax tillhör de mer traditionella strömningarna. Musik som går att spåra till The Go-Betweens och Nya Zeeländska skivbolaget Flying Nun. Pop med starka melodier, smarta texter och jangle-gitarrer. 

The Goon Sax debuterade med 2016 års Up To Anything; ett habilt album som imponerade utan att ha det lilla extra. Nu har medlemmarna lämnat tonåren och med sin nya skiva har de fått riktig fart på låtskrivandet och detsamma gäller ljudbilden som är varierad och genomarbetad. Underbara öppningslåten Make Time 4 Love vibrerar av lustfylld popenergi, färgad av stråkar, blås och kokälla, där sångaren Louis Forster sjunger med både finess och hjärta. Och visst är det, precis som namnet avslöjar, Robert Forsters son. 

The Go-Betweens succé byggde på den uppenbara kemin mellan bandmedlemmarna – främst Forster och Grant McLennan – och denna dynamik går även att spåra till Riley Jones, James Harrison och nämnde Forster Jr. Samtliga ges plats och slutresultatet når samma klass som de bästa inspelningarna med The Bats eller The Verlains. Detta är en av årets stora indie-överraskningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA