x
Wild Nothing: Indigo

Wild Nothing
Indigo

Resan från lo-fi till hi-fi ger mer att önska

GAFFA

Album / Captured Tracks
Utgivning D. 2010.08.31
Recenserad av
Daniel Andersson

Jack Tatums drömpop-projekt Wild Nothing har sedan 2010 års debutskiva Gemini – att av de bästa albumen i sin genre – gått från att vara lo-fi till hi-fi och denna resa har inte varit helt lyckad. Idag är Virginia-sonen bosatt i Los Angeles och fjärde fullängdaren Indigo är upphovsmannens andra chans efter att påkostade Life Of Pause misslyckades med att uppdatera de första skivornas charmiga sovrums-estetik.

Det har gått två år sedan Tatum tog klivet in i studion och majoriteten av de nya låtarna, inspelade tillsammans med Ariel Pink-bekantingen Jorge Elbrecht, har gått tillbaka till ett mer poporienterat sound. Förstasingeln Letting Go är det bästa exemplet. 

Förra skivans lyxiga 80-talsproduktion är dock intakt och vid flera tillfällen kommer jag att tänka på Prefab Sprout och Roxy Music. Indigo är ett steg i rätt riktning, samtidigt är det svårt att verkligen bry sig om Tatums låtar – de inledande årens charm lyser fortfarande med sin frånvaro. Avslutande Bend tillhör topparna och på kör gästar begåvade Mitski. Här faller bitarna på plats. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA