x
Hypnos: Set Fire To The Sky

Hypnos
Set Fire To The Sky

Årets starkaste retrorock

GAFFA

Album / The Sign
Utgivning D. 2018.09.28
Recenserad av
Jesper Robild

Hypnos hänger med i svängarna. Visserligen har de alltid hämtat influenser från flera av hårdrockens hörn såväl som boogie och classic rock, men 70-talssoundet har varit något dominerande. Och visst har nämnda årtiondes revival gått på tomgång ett tag? Med Set Fire To The Sky tar Hypnos ett steg närmre 80-talet. Borta är de tydligaste bluesriffen och tvärflöjten som var framträdande på i synnerhet Cold Winds.

Istället säger vi välkommen till ett infernaliskt riffande och solande. Musiken är rejält yxdriven och duellerandet för tankarna till Judas Priest. Därmed inte sagt att någon skugga faller på de övriga medlemmarna, i synnerhet sångaren Linus Johansson utmärker sig. Inte heller är albumet fast i samma tempo – vi kastas mellan allt från blixtsnabba Looking Out och titelspårets mellantempo till avslutande epikfesten Slutet. Till och med första singelvalet, utdragna Deadline, växer till sig i sällskapet.

Att plattan skrevs under blott två månader är otroligt – Set Fire To The Sky är årets hittills starkaste retrorockalster.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA