x
Dynazty: Firesign

Dynazty
Firesign

Världsklass på alla fronter

GAFFA

Album / AFM
Utgivning D. 2018.09.28
Recenserad av
Jesper Robild

Med Firesign visar Dynazty ytterligare en gång att de egentligen har allt som krävs för att vara ett av Sveriges absolut bästa band just nu. Inte bara för att folk tycker de är bra alltså, utan rent objektivt. Hitmakarnivån är skyhög, instrumenthanteringen overklig, Nils Molins röst utan överdrift i världsklass och ljudsmockan precis på rätt sida gränsen till för mycket.

Bandet har dessutom filat vidare på sitt sound sedan Titanic Mass utan att släppa något av det som får dem att sticka ut ur mängden. Å ena sidan Mello-vänligt. Å andra sidan tio gånger fläskigare än vad som är tillåtet i tävlingen. Vi kan återigen tacka Peter Tägtgrens mix för bidrag till den saken. Stråkarrangemangen lyfter mäktighetsfaktorn mer än vad som borde vara möjligt.

Ingen recension av Firesign borde besudlas med gnäll, men det finns en liten varning att utfärda. Upplevelsen tenderar att bli överväldigande vid överkonsumtion. Inte för att låtarna tappar efter några lyssningar utan för att de flesta är stöpta i samma form. Ett varv om dagen är lagom.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA