x
Uriah Heep: Living The Dream

Uriah Heep
Living The Dream

Så bra du kan förvänta dig efter 49 år

GAFFA

Album / Frontiers
Utgivning D. 2018.09.14
Recenserad av
Jesper Robild

Living The Dream kan som så många andra nyheter levererade av rutinerade gubbar angripas på två vis. Å ena sidan har trollkarlshårdrockens fäder mjölkat sitt klassiska sound i decennium efter decennium. Två dussin album har det hunnit bli. För alla andra än överfanatiska dyrkare finns det Uriah Heep så det räcker för månader av intensivlyssning.

Men varför prompt tacka nej till mer? Hellre en lyckad följetong än nedläggning. Inte heller är drastiska förändringar av godo per automatik. Uriah Heep lever sin dröm och fortsätter ge fansen vad de vill ha utan att tumma på kvaliteten.

Genom tiderna är det bara Deep Purple som kommit nära ett lika njutbart giftermål mellan dynamisk hårdrock och Hammondorgel. Ja, bara alla Phil Lanzons tangenttricks gör skivan värd betyget. Bandets glöd är fortsatt genuin, Bernie Shaw visar inga tecken på att brottas med tidens tand och Mick Box numera kritvita hår återspeglas inte i det livliga gitarrspelet. Det här är ungefär så bra det går att förvänta sig av ett band som varit aktiva i snart 50 år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA