x
Empress Of: Us

Empress Of
Us

Catchy pop behöver inte vara vattentortyr

GAFFA

Album / Terrible
Utgivning D. 2018.10.19
Recenserad av
Jonathan Eklund

Likriktat, tråkigt och sönderproducerat. Tre ord som allt för ofta går att applicera på allehanda popakter av idag. Det har av någon outgrundlig anledning blivit fint att pilla till dess att den naturliga, unika – metaforiska – skorpan trillar bort. Något som gör att endast ett litet rött märke finns kvar på den numer släta musikhuden som ett minne av vad som en gång fanns: något kul, spännande och intressant.

Empress Of är motsatsen till allt det. Hon är lättsam och rolig, påhittig och genuin. Det är så hennes musik känns i alla fall. Så var debuten Me och som tur är har hon fortsatt på den banan. Empress Of låter som att du blandar valfri Ariana Grande-artist med en Dev Hynes-musiker – och sen skriver all musik liggandes på mage i sängen.

Us är ett bevis på att modern pop inte behöver vara mallstyrd och likgiltig. Ett bevis på att medryckande och catchy låtar inte behöver kännas som vattentortyr. Från den studsigt melankoliska inledningen i Everything To Me till den pulserande sällsamma avslutningen i Again är Us en underbar skiva.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA