x
Jungle: For Ever

Jungle
For Ever

Ett tillbakalutat Studio 54 för 2010-talet

GAFFA

Album / XL
Utgivning D. 2018.09.14
Recenserad av
Anders Fridh

Jungles självbetitlade debut var uppskriven när den dök upp sommaren 2014. Skivans pulserande souldisco hade absolut fokus på dansgolvet och spelningen på Way Out West samma sommar visade ett sjumannaband som skapade total feststämning även live. 

Fyra långa år senare är britterna äntligen tillbaka. Återigen lanseras skivan med hjälp av eleganta dansvideor som sätter tonen för hela For Ever. Det är polerad, närmast lunkande dansmusik. Inspiration hämtas från discomusikens guldålder med handklapp och flera sångare som sjunger unisont till ett dovt basdrivet gung. Tom McFarland och Josh Lloyd Watsons skapelse bygger ett tillbakalutat Studio 54 för 2010-talet. Den stötiga falsettsången i Heavy, California är oemotståndlig, funkiga Casio minner om Jungles landsmän i Jamiroquai.

Kalaset fortsätter på For Ever, men inte hela varvet runt. Med House In LA och Home lämnar vi den svettiga källarklubben för en bedagad efterfest. Jungles spektrum breddas med porlande syntballader. En välkommen utveckling när den släpiga falsettdiscon blir odynamisk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA