x
Les Big Byrd: Iran Iraq IKEA

Les Big Byrd
Iran Iraq IKEA

Pop, psych, kraut och nånting helt annat

GAFFA

Album / PNKSLM
Utgivning D. 2018.10.12
Recenserad av
Janne Hallman

Det säger en hel del om den inneboende kvaliteten hos det här bandet, när man efter några genomlyssningar inser att ”fan, hitten är ju inte med!”. Hitten är förstås Two Man Gang, den poppigaste låt kvartetten nånsin gett ifrån sig, och som blivit flitigt spelad både här och där, ja till och med Grammisnominerad. Den fick alltså inte plats på albumet, och ändå saknar man den inte. Som sagt, kvalitet.

Fast å andra sidan har vi lika smittsamma A Little More Numb, Eon och senaste singeln I Fucked Up I Was A Child, som alla ingår i symbios med kroppens pop-DNA.

Men misströsta icke, den som undrat om Stockholmsbandet gett upp krautrocken och psychvibbarna. De finns representerade med bland annat Kraftwerk-influerade Geräusche, hetsiga I Tried So Hard och akustiska flumfesten Pink Freud.

Nån helt annanstans hamnar den svenskspråkiga Mannen Utanför, en sorgesam berättelse om ensamhet som nyper i skinnet tills man blir tårögd. Les Big Byrd har onekligen en hel del ess i sina gröna parkasärmar.

Det är bara att tacka och bocka för att man fått följa med på Jocke Åhlund och hans mannars musikresa genom tid, rum och känsloyttringar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA