x
Paul Simon: In The Blue Light

Paul Simon
In The Blue Light

Stilfullt mogna nyinspelningar av udda låtar

GAFFA

Album / Legacy
Utgivning D. 2018.09.07
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är ju en lyx att som artist kunna gå tillbaka i sin låtsamling och göra nyinspelningar av låtar som inte blev som tänkt vid första tillfället. Paul Simon har samlat tio låtar ur sin solokarriär som nu klätts i andra arrangemang för att bättre motsvara hans intentioner, där nästan hälften kommer från millennieskiftets You’re The One. Ibland häpnar man över hur en låt hittar en ny mening i ny skrud: ibland undrar man fortfarande över syftet med låten.

Men det är faktiskt påfallande ofta som låtarna blir bättre, som de känns mer stringenta än originalen, mer mogna. Det är som att det ligger en sofistikerad air över låtarna; ett bluesanslag i originalversionen blir till lätt släpigt jazz. Här byts trummor mot stråkar. Här sjunker tempot. Paul Simons stämma klingar inte längre så där ljust och piggt, utan låter mer erfaren, mer grånad. Det är sobert, stilfullt och snyggt.

Men hur man än vänder på det så är det ju mest ett album för oss som vill höra andra versioner av lite udda Simon-låtar. Och vi tycker ju att det är lite ljuvligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA