x
Hater: Siesta

Hater
Siesta

Små pärlor för den lyhörde

GAFFA

Album / Fire
Utgivning D. 2018.09.28
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

Den är fin och välbehövlig, musiken som inte tränger sig på. Som istället för att väsnas och bullra för sakens skull säger ”här är jag, lyssna på mig om du vill, jag kommer inte tvinga dig, men jag blir glad om du gör det.” Just det har Haters musik kommunicerat ut sedan debuten 2016, så även på Siesta, uppföljaren till fjolårets You Tried.

För den som sätter sig ner, lägger ifrån sig alla inbillade måsten och faktiskt lyssnar väntar många behagliga belöningar. Små nyanser och ögonblick som vid en ytlig lyssning lätt går en förbi träder då fram i snart sagt varenda låt. Tassande, lekfulla trummor på inledande From The Bottom Of Your Heart; doo wop-körer i All That Your Dreams Taught Me; semifunken och Caroline Landahls raspigt hesa röst i Why It Works Out Fine; den flexibla saxofonen i I Wish I Gave You More Time Because I Love You; en oväntad svordom i Things To Keep Up With (det var inte meningen att det där skulle låta fullt så kristdemokratiskt); effektfulla taktartsbyten i Seems So Hard. Ni hör ju, det finns något för alla.

Det allra finaste är att jag inte tror att vi hört det bästa från Hater än. Trots den alltigenom höga kvaliteten på Siesta finns uppenbarligen gott om outvecklad potential som någon gång i framtiden kommer realiseras. Vi kommer behöva lyssna noggrant, då också.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA