x
Feel Freeze: Feathers & Scars

Feel Freeze
Feathers & Scars

Så vackert, men ändå så långt borta

GAFFA

Album / Icons Creating Evil Art
Utgivning D. 2018.10.12
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Nidsidan av något vackert kan vara en förkrossande ytlighet. Du vet att det är något exceptionellt i din närvaro, men det fångar inte riktigt in dig i sitt nät. Att kalla debutalbumet Feathers & Scars från danska electropopduon Feel Freeze för ytlig känns pinsamt missvisande men det är något med de genomgående drömlika melodierna och harmoniserade sången som är svårt att helt ta till sig.

Feel Freeze består av Raymonde Gaunoux och Mathias Vinther Lilholt. Raymonde är transman och sjunger om könsidentitet, normbrytningar och sexualitet. Mathias har Freddie Mercury-mustasch. Tillsammans gör de musik som med gott samvete påminner om The xx. Tempot är lågt och introspektivt, känslorna är alltid ett steg inåt.

Var för sig så är det imponerande och kraftfullt, framför allt singlarna Let Go!, Bridge To Your Heart och First Dream. Men som en helhet så det svårt att hålla sig kvar i det mood Feathers & Scars skapar. Ibland behöver man väckas från de vackra drömmarna. Här vacklar Feel Freeze, trots en emotionell tyngd som när den träffar – träffar djupt. Så vackert, men ändå så långt borta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA