x
Bo Mehr: Dreamer

Bo Mehr
Dreamer

När stora känslor väger lätt

GAFFA

LP / Adrian
Utgivning D. 2018.09.21
Recenserad av
Daniel Horn

Musiken som verktyg. Det är bara rock’n’roll säger vissa men alla dessa toner och texter har en förmåga att både läka och fungera som ett sätt att bygga upp en karaktär kring.

Bakom Bo Mehr hittar vi den välmeriterade musikern Erik Mellerstedt. Du har kanske sett honom i Malmö-konstellationer som Nightmen och Marcus Norberg & The Disappointments. Med Bo Mehr går han enligt egen utsago in i en roll som han inte är så van vid. Här får han fritt utrymme att helt ärligt uttrycka sina känslor om kärlek på ett sätt som han egentligen aldrig skulle våga.

Dessvärre är resultatet lite av en besvikelse. Bo Mehr känns som en lightvariant av Kevin Morbys maximalistiska ljudbild till minimalistisk sång. Ytterst beklagligt när idéerna är bombastiska och ibland precis så over the top som man vill ha det.

Är det produktionen som inte är tillräckligt fylld? Är det melodierna som saknar den där extra gnistan? Något är det som gör att den där sista biten till stjärnorna saknas. Men den ljuva avslutningen och titelspåret, Dreamer, är förhoppningsvis precis där Bo Mehr tar vid nästa gång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA