x
Kurt Vile: Bottle It In

Kurt Vile
Bottle It In

One trick pony med många strängar på sin lyra

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2018.10.12
Recenserad av
Jonatan Södergren

Å ena sidan har Kurt Vile hunnit etablera sig som en av 10-talets mer produktiva, stora amerikanska låtskrivare. Samtidigt känns det sedan han sadlade om till det mer akustiska anslaget som att han vid det här laget släppt samma album några gånger om. 
 
Bottle It In, hans sjunde soloalbum efter förra årets samarbete med Courtney Barnett, hittar vi psykedeliska epos med solsting i form av Bassackwards, smittsamma poplåtar om att inte växa upp och släppa taget om rock’n’roll i form av Rolling With The Flow, samt låtar där hans slöa pratsång tillåter de lika delar slappa som eftertänksamma texterna få större svängrum – en höjdpunkt är Mutinies där Kim Gordon bidrar med atmosfäriska gitarrlandskap mot slutet.
 
Igenkänningsfaktorn är skyhög och kanske är det just det som han blinkar åt när han sjunger “I’ve always had a soft spot for repetition” i One Trick Pony, men den här one trick ponyn har många strängar på sin lyra. Eller så är han bara beväpnad med tillräckligt mycket karisma för att det aldrig ska bli alltför repetitivt. 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA