x
Eagle-Eye Cherry: Streets Of You

Eagle-Eye Cherry
Streets Of You

Höstmys med ytlig eftersmak

GAFFA

Album / Papa Cherry
Utgivning D. 2018.10.26
Recenserad av
Jesper Robild

Hur en än vrider och vänder på det har Eagle-Eye ett rejält one hit wonder-hinder att klättra över. 20 år och sex studioalbum, men Save Tonight har fortfarande 164 miljoner fler Spotify-spelningar än andraplatsen. Jepp.

Streets Of You i kombination med Så Mycket Bättre hade kunnat bli en bra comeback, men även där står megahiten från 97 som en mur framför produktionsteamet. Med tanke på att skivan är inspirerad av en vistelse i Nashville är nog Jills Veranda ett hetare tips.

Musiken är superkompatibel med svenskt höstmys. Det här kan du lyssna på när du sitter i en varm kofta, dricker te och löser sudoko. Har du inte satt på skivan själv så dyker titelspåret säkert upp i en reklamsnutt för Triss. Så folkhem låter det.

Första låtduon är toppen och avrundningen med Best Of Us och While Away lämnar ett avtryck med flaggan i topp. Mittsträckan är utfyllnad gånger nio som smittar helheten med en ytlig eftersmak. Visst borde han ha mer djup inom sig? Tuff kuriosa: Earl Harvin från The The sköter trummorna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA