x
Benjamin Ingrosso: I.D / Identification

Benjamin Ingrosso
I.D / Identification

En popstjärna är född

GAFFA

Album / Ten Music Group
Utgivning D. 2018.09.28
Recenserad av
Karin Lillbroända

Benjamin Ingrosso vann visserligen Lilla Melodifestivalen som nioåring år 2006, men det var först i de senare tonåren som han bestämde sig för att satsa på att bli artist, och bli det på riktigt. Stå på egna ben. När man pratar om Benjamin är det antagligen fortfarande nära till hands att prata om allt runtomkring – hans kändisfamilj och TV-personlighet.

De senaste åren har han allt mer bevisat att det finns en grund för ett eget ID, det som popstjärna. Även om det tycks ha gått ganska långsamt med få singlar med långa mellanrum. Nu är så debutalbumet här, och även om det inte är ett album som knockar en, så är det definitivt bra.

Senaste singeln Behave inleder skivan och det ger en vrålstart. Här pratar vi rykande het Justin Timberlake-pop som med all rätt borde spränga sig in på diverse topplistor. Det snällare popsoundet från tidigare års fenomenala One More Time och Good Lovin' har i stora delar bytts ut mot mystik och sexighet. Det är lite spretigt, även om alla låtar får plats i samma genrefålla. Men Benjamin byter sångstil, känsla och tempo hipp som happ, och det funkar. Popmusik gör sig bäst när det krämas på ordentligt låt för låt. Här får du hitta din favorit och spela sönder just den.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA