x
Linus Hasselberg: Granada, Granada

Linus Hasselberg
Granada, Granada

Ofiltrerad singer-songwriter-pop när den är som bäst

GAFFA

Album / Icons Creating Evil Art
Utgivning D. 2018.10.12
Recenserad av
Alexandra Loven

Debutalbumet Granada, Granada skvallrar inte bara om influenser från resan i Spanien som Linus Hasselberg gjorde när albumet skapades — utan också den lika långa resan en gör efter ett uppbrott med någon man älskat under många, många år. På ett fängslande sätt vittnar albumet om älskarinnor och bäcksvarta tinderveckor med låtrader som: ”tinderveckorna var de mörkaste i världen, swipeade fyrahundra bilder i minuten upp i atmosfären”.

Hasselbergs pratsjungande under de tio spåren som albumet består av är inte vad som imponerar – det är de ofiltrerade, råa och självutlämnande texterna tillsammans med handplockade samarbeten med de musikaliska genierna Jens Hult, Erik Henebratt och Maia Hirasawa som gör att debutalbumet Granada, Granada flyger.

Att bli lämnad av sin partner efter en lång relation har man förstått är som en hund diagnostiserad med diskbråck – rehabiliteringstiden är lång. Efter sex till åtta veckor är du till synes helt symptomfri, men inuti bor en smärta som riskerar att bli kronisk om du inte blickar framåt och följer konstens alla regler.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA