x
High on Fire: Electric Messiah

High on Fire
Electric Messiah

Som ett Motörhead på steroider

GAFFA

Album / Entertainment One Music
Utgivning D. 2018.10.05
Recenserad av
Fredrik Langrath

Matt Pike liknar mer och mer sin förebild Lemmy för varje år som går, och det är på gott och ont. Efter att Sleep gick i graven och Pike bildade High On Fire kändes det ett tag som att bandet kunde bli en förlängning av Sleeps malande stoner rock, fast i högre tempo och med en tydligare låtstruktur.

Sleep har sedermera återförenats och High On Fire har snarare blivit ett Motörhead på steroider. Nu gör de förvisso just den prylen jävligt snyggt, och det finns väldigt lite att klaga på. Men jag tillhör den kategori som tycker att High On Fires debut är deras starkaste, där de lät som en korsning mellan Sleep och Slayer.

Pike sjunger (enligt egen utsago) nykter första gången någonsin. Det är ingenting som resulterat i en hörbar skillnad. Han låter fortfarande som någon som käkar rakblad till frukost, precis som vi vill ha honom.

De bästa spåren är den över tio minuter långa Sanctioned Annihilation med sina tvära tempoväxlingar och God Of The Godless, där Pike levererar några av sina allra snyggaste riff. I övrigt puttrar det på, utan några större överraskningar. På gott och ont.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA