x
Finsk electroduo trotsar undermålig lokal med hitkavalkad

LCMDF, Brooklyn Bar, Stockholm

Finsk electroduo trotsar undermålig lokal med hitkavalkad

Recenserad av Daniel Hånberg Alonso | GAFFA

(Arkivbild)

Framför ljudteknikern är det tomt. Ingen vågar ställa sig på den upplysta ytan närmast scenen. Inte för att det är så många på Brooklyn Bar när Satellite Stories tar farväl med en sista turné. Spelningen har redan flyttats från den flerfaldigt större Fryshuset till baren här vid Hornstull Strand. Det är tidigt på kvällen för att inte krocka med en annan spelning på lokalen bredvid.

Upp på scenen kliver huvudakten, i all fall om man frågar mig. LCMDF är anlitade som förband men deras nyaste album Sad Bangers säger något annat. Systrarna Emma och Mia trängs på den minimala scenen med instrument och sladdar som tillhör det nästkommande bandet.

LÄS OCKSÅ: Upplev legendarisk Bowie-konsert

Inte för att all bråte hindrar Emma från att rocka loss medan Mia gör en perfekt imitation av kusin Itt med sitt bruna hår hängandes över synten. Tyvärr får de inte chansen till så mycket mer i en undermålig lokal. Setlisten är endast låtar från nya plattan och trots att den gått på repeat hemma sedan den släpptes i mitten av september så är det svårt att inte bli chockad av vilka jäkla hits alla är. Från Another Sucker till avslutningsnumret – och min personliga favorit popanthemen Waterfalls.

Spelningen är på knappt 30 minuter, sedan ska scenen hastigt möbleras om inför landsmännen i Satellite Stories. Men då slår redan ytterdörren igen bakom mig, inget kan slå LCMDF denna kväll – så varför ens försöka?

LÄS OCKSÅ: Jonas Sjöstedt i hiphop-musikal


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA