x
Coheed And Cambria: Vaxis - Act 1: The Unheavenly Creatures

Coheed And Cambria
Vaxis - Act 1: The Unheavenly Creatures

Nytt spännande kapitel i Sanchez saga

GAFFA

Album / Roadrunner
Utgivning D. 2018.10.05
Recenserad av
Amelie Schenström

Claudio Sanchez har så oerhört mycket att berätta för oss. I musik, i ord och i bild. Och när han efter en utflykt i vår IRL:a värld på förra plattan åter är hemma i sitt eget framtida universum, representerat även i de av honom skapade serieäventyren, är han verkligen i sitt esse.

The Unheavenly Creatures fortsätter sagan i 15 spår, vart och ett med sin egen logik i sitt sammanhang. Lyriken i de enskilda sångerna kan tyckas ganska fånig, som "Oh, pretty angel, swinging from your cable", en rad ur den i övrigt underbara titellåten. Så försök att antingen tänka bort texten emellanåt och njuta fullt ut av de tungt rockiga tonerna, eller tänk istället fram bilderna, från serieberättelsen, videorna, eller från den egna fantasin. Du väljer, men avfärda inte texterna lättvindigt utan att se sammanhanget lyriken hör hemma i.

Ett på gränsen till väl långt album, men det är helt okej när var och varannan låt har hög hitpotential. Musiken flödar, samtidigt svängigt och tungt, Sanchez helt enastående röst fyller rymden och ett nytt spännande kapitel i sagan The Amory Wars är framfött.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA