x
Daughters: You Won't Get What You Want

Daughters
You Won't Get What You Want

Det mest spännande du kan höra i år

GAFFA

Album / Ipecac
Utgivning D. 2018.10.28
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det är sällan en skiva släppts med en bättre passande titel. Daughters påminner om Melvins på det sättet att de aldrig ger fansen vad de vill ha utan gör istället precis vad de själva vill. Bandet började som en extrem noisegrupp som släppte en EP och en platta där alla låtar var runt eller under en minut. Detta utvecklades sen till en fri och hämningslös variant av The Jesus Lizard blandat med The Birthday Party. Allt de släppte var lysande, men bandet kunde inte hålla sams och splittrades innan tredje plattan ens kom.

Nu är de så tillbaka och till råga på allt på Ipecac som är ett perfekt bolag för Daughters musik. Nya skivan är ytterligare ett enormt kliv framåt och bandet skiter mer än någonsin i vad folk tycker. Det är punkigt, hetsigt, stenhårt, snällt, bluesigt, avskalat, maximerat och helt jävla underbart bra. Det är sylvassa gitarrer, gotiska syntar och elektronik så distad att man inte alltid vet om det är en synt eller gitarr, tunga drivande underbara trummor och en sång som kanske inte alltid hittar tonerna men har passion och råhet.

De går utan tvekan från hypnotisk dunkande kraut, till skrikande vägg av punk, till avskalat och rått, till bluesigt och nästan indieaktigt på ett så självklart sätt att man bara måste sätta sig ner och andas en stund. Tyvärr är det en skiva som varken kommer att sälja eller skapa några större vågor, men det är det bästa och mest spännande du kan höra i år.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA