x
Lydmor: I Told You I’d Tell Them Our Story

Lydmor
I Told You I’d Tell Them Our Story

Neonpulserande electrosaga

GAFFA

Album / Mermaid Records
Utgivning D. 2018.09.28
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Neonklädda kroppar till siluetten av en skyskrapshimmel. Känslor som briserar på folktäta gator och människoliv som nuddar varandra i en ansiktslös massa. Köpenhamnsbaserade elektropop-artisten Lydmor har skapat en skiva som bäst kan beskrivas som post-humanistisk. I Told You I’d Tell Them Our Story är berättelsen som danskan har tagit med sig efter att ha flytt till Shanghai och levt inkognito i över ett halvår.

Ljudlandskapet är lika mångfacetterat som stadslivet i den kinesiska metropolen och musiken ekar av ett pulserande nattliv där det introverta möter svettig rejvklubb. Från dancehall-skakningar i Nostalgia till trap-influenserna i Claudia presenterar sångerna ett galleri av människor som vävs samman till en holistisk story.

Den finstämda electronican är kvar men de pulserande syntarna skapar ett landskap rikt på detaljer som det är svårt att inte sjunka in i. Berättelsen är tung med erfarenhet och det är känslomässigt märkbart att Lydmor har upplevt saker hon vill dela med sig av. I Told You I’d Tell Them Our Story passar inte alla tillfällen – men när kvällsmörkret lägger sig är det en citysaga man gladeligen förförs av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA