x
Echo & The Bunnymen: The Stars, The Ocean & The Moon

Echo & The Bunnymen
The Stars, The Ocean & The Moon

Trevande tillbakablick

GAFFA

Album / BMG Rights Management
Utgivning D. 2018.10.05
Recenserad av
Andreas Trella

Postpunk-legendarerna Echo & Bunnymen från Liverpool har under sin 40-åriga resa genom livet som band varit med om traumatiska händelser. Med döda bandmedlemmar och diverse tunga lineup-förändringar. The Stars, The Ocean & The Moon – skapad av grundarna Ian McCulloch och Will Sergeant –är ett jubileums- och hyllningsalbum ämnat till bandets kultförklarade existens.

Plattan innehåller två sprillans nya spår och omtolkningar av 13 av bandet mest älskade låtar. Bandet handplockade dessa och slängde in dem i dagens uppdaterade studioteknik. Med hjälp av vad musikerna själva kallat ”strings and things” har man tänkt förgylla och i viss mån återuppliva de gamla dängorna. Men så intressant blir det tyvärr inte. Detta är sannerligen enbart en platta för de mest inbitna av Echo & The Bunnymen-fans. För sanningen är att det hela känns väldigt ointressant och urholkat. För det mesta blir plattan lite rossligt trevande och vemodigt tillbakablickande mot en tid som upphört. Det känns aldrig som att det riktigt lyfter och man får aldrig bli sådär riktigt nyfrälst, som man sannerligen hade hoppats på att få bli.

Visst finns det nån version här och där som funkar bra, men ingen av spåren känns som de slår originalen. Och de nya spåren är tyvärr väldigt lätta att glömma bort. Inte ens avslutande dunderlåten The Killing Moon är särskilt intressant med sitt avskalade arrangemang. Utan blir mer som ett bonusspår man egentligen inte behövde höra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA