Bitch Hawk: Joy

Bitch Hawk
Joy

Skitigt, hårt och brutalt

GAFFA

CD / Adrian Recordings
Utgivning D. 2018.11.02
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Hur låter det egentligen om man korsar Sveriges kanske bästa jazzgitarrist med en låtskrivare för Lana Del Rey, Robyn, Charli XCX, Ariel Pink med flera, tar sångaren från Satan Takes A Holiday och slänger in en ska-trummis?

Under namnet Bitch Hawk spelar ovannämnda konstellation stenhård hardcore/trash/metal/sludge av det mer kompromisslösa slaget och det låter helt underbart. Mindre än ett år efter deras debutplatta kommer nu uppföljaren. Det är 80-tal, 90-tal och nutid allt i ett, bindgalet hamrande trummor och Dillinger Escape Plan-gitarrer med Fred Burmans skriksång som tar låtarna över gränsen. Tillsammans med Pelle Gunnerfeldts (Refused, The Hives, Hellacopters, Entombed, med flera) skitiga produktion har de skapat en hårdare, vassare och brutalare skiva. Bandet har vridit åt skruvarna ett varv till och kokat ner deras egen hybrid av punk tills bara den nakna kärnan finns kvar.

För det mesta drar bandet på med allt vad de har men de är samtidigt inte rädda att sakta ner och låta riffen tona ut och hornen sakta växa fram.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA