x
Cloud Nothings: Last Building Burning

Cloud Nothings
Last Building Burning

Inspirerat gitarrös

GAFFA

Album / Wichita
Utgivning D. 2018.10.19
Recenserad av
Alex Pettersson

De gitarrbaserade indie-akterna tycks glädjande nog återigen bara bli fler och fler. Clevelands råbarkade superkvartett Cloud Nothings har redan varit med ett bra tag och fortsätter på sin femte skiva att lyckosamt kombinera sin powerpoppiga indiepunk med en rejäl portion oljud.

Den ömsom sjungande, ömsom vrålande och i början något svåromtyckte vokalisten Dylan Baldi blir bara bättre och bättre. På Last Building Burns har strupresurerna lyfts ytterligare ett snäpp samtidigt som den gapiga sidan nu släppts fritt som ett hungrigt lejon. Det är nästan som om man kan ana att ren frustration varit tändvätskan som möjliggjort en så relativt snabb uppföljare till fjolårets höjdare Life Without Sound, inte minst i det Hot Snakes-doftande öppningsspåret On Edge.

Även om Last Building Burns är bandets ösigaste platta på länge så finns de melodistarka sidorna ännu kvar, kanske bäst personifierat i suveräna Leave Him Now. Vi kan glatt konstatera att Last Building Burns är ännu ett styrkebesked från Cloud Nothings.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA