x
Farao: Pure-O

Farao
Pure-O

En ledsamhet går igenom även de glada tonerna

GAFFA

Album / Western Vinyl
Utgivning D. 2018.10.19
Recenserad av
Simon Lundberg

Inget för den som behöver bli pepp. Så kan man beskriva norska Kari Jahnens andra album Pure-O under alter egot Farao. Det är komplicerade rytmer som blandar de mest deprimerande elektroniska tonerna och det hela känns väldigt mycket som den nordiska essensen. Den där ledsamheten som går igenom allt.

Ibland bjuds vi på ledsen disco som i inledande Marry Me eller progressiv jazz och R&B som i avslutande Truthsayer. Det blir stundtals lite spretigt även om de gråtande tonerna följer med albumet igenom. På bästa spåret Luster Of The Eyes går många av tonerna i dur, och trots det är den förmedlade känslan ändå likställt med att stå på ett berg i snöstorm. Kallt och ödsligt. 

I jämförelse med debuten så känns det mer stabilt och unikt, särskilt i produktionen. Det går att jämföra med en del av Susanne Sundførs eller Highasakites elektroniska insatser. De där unika syntljuden som fastnar i huvudet är en av de stora framgångarna med albumet. På Cluster Of Delights kastas orientaliskt inspirerade ljud in hårt i produktionen och det blir inget annat än snyggt. 

Det är ändå en stabil insats som levereras och vi här i Norden kan stoltsera med ytterligare en bragd i den ledsna elektroniska konsten att skapa musik. Det kanske gör många pepp ändå.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA